Wedstrijden

Meerdere keren per jaar komen we met alle studententurnverenigingen van Nederland bij elkaar voor een studententurnwedstrijd.

Wedstrijdverdeling seizoen 2019-2020:

• 23-24 november NSTC 1 Nijmegen
  • 22-23 februari NSK Springen Rotterdam*
  • 28-29 maart NSTC 2 Delft
  • 24-26 april NSK meerkamp Groningen
  • 30-31 mei funastics Maastricht
  • 13-14 juni GNSK Enschede*

*Bij deze wedstrijden is of de data of de stad nog niet helemaal zeker. Wanneer hier zekerheid er is wordt het direct aangepast.

Kleding
Op wedstrijden proberen we altijd te zorgen voor een paarse invasie! Dit kan door een KUNST-shirt, een KUNST-trui of zelfs het KUNST-turnpakje (voor dames) aan te schaffen. Onze mascotte Neill is er ook altijd bij om je aan te moedigen.

Wedstrijd reglementen
Op de wedstrijden wordt geturnd volgens deze NSTB reglementen

Voor de vrouwen zijn er 6 niveaus (dames 1 t/m dames 6) en voor de heren zijn er 5 niveaus (heren 1 t/m heren 5).

Wil je een idee krijgen van het niveau van de wedstrijden? Via onderstaande links vind je voorbeeldoefeningen voor Dames 4, 5 en 6 en Heren 3, 4 en 5.
Dames 4

Dames 5

Dames 6

Heren 3

Heren 4

Heren 5

Ga voor meer informatie naar: www.nstb.nl

Vloeroefeningen Dames
Heb je nog geen vloeroefening, maar wil je er wel graag eentje kiezen? Hier hebben we verschillende oefeningen geplaatst die jij mag overnemen.

Vloeroefening 1: uitvoering

Vloeroefening 1: muziek