Wedstrijden

Meerdere keren per jaar komen we met alle studententurnverenigingen van Nederland bij elkaar voor een studententurnwedstrijd.

Wedstrijdverdeling seizoen 2018-2019:

• 24 november 2018: NSTC1 bij KUNST in Nijmegen (bijzijn is meemaken!);
  • 23 februari 2019: NSK Springen bij Pegasus in Delft;
  • 30 maart 2019: NSTC2 bij Linea Recta in Enschede;
  • 25 mei 2019: NSK Meerkamp bij SPLIT in Wageningen;
  • 8 juni: Funastics bij SUCA in Eindhoven;
  • 14 t/m 16 juni: GNSK bij STAH in Amsterdam.

Kleding
Op wedstrijden proberen we altijd te zorgen voor een paarse invasie! Dit kan door een KUNST-shirt, een KUNST-trui of zelfs het KUNST-turnpakje (voor dames) aan te schaffen. Onze mascotte Neill is er ook altijd bij om je aan te moedigen.

Wedstrijd reglementen
Op de wedstrijden wordt geturnd volgens deze NSTB reglementen

Voor de vrouwen zijn er 6 niveaus (dames 1 t/m dames 6) en voor de heren zijn er 5 niveaus (heren 1 t/m heren 5).

Wil je een idee krijgen van het niveau van de wedstrijden? Via onderstaande links vind je voorbeeldoefeningen voor Dames 4, 5 en 6 en Heren 3, 4 en 5.
Dames 4

Dames 5

Dames 6

Heren 3

Heren 4

Heren 5

Ga voor meer informatie naar: www.nstb.nl

Vloeroefeningen Dames
Heb je nog geen vloeroefening, maar wil je er wel graag eentje kiezen? Hier hebben we verschillende oefeningen geplaatst die jij mag overnemen.

Vloeroefening 1: uitvoering

Vloeroefening 1: muziek