Meerdere keren per jaar komen we met alle studententurnverenigingen van Nederland bij elkaar voor een studententurnwedstrijd.

Wedstrijdverdeling seizoen 2022-2023:

Tijdens het NSTB weekend 17-18 september zullen de wedstrijd data van komend seizoen bekend gemaakt worden. We kunnen in elk geval al met trots vermelden dat in november het NSTC1 in Nijmegen zal zijn!

Kleding
Op wedstrijden proberen we altijd te zorgen voor een paarse invasie! Dit kan door een KUNST-shirt, een KUNST-trui of zelfs het KUNST-turnpakje (voor dames) aan te schaffen. Onze mascotte Neill is er ook altijd bij om je aan te moedigen.

Meedoen aan KNGU wedstrijden

Leden van de NSTB kunnen meedoen aan KNGU wedstrijden. Wil je meedoen aan het reguliere turnseizoen, lees de volgende punten:

  • Mail VOOR 1 OKTOBER naar het bestuur dat je mee wil doen aan wedstrijden, met het niveau waarin je mee wil doen. Weet je dit niet zeker, overleg dit dan met de wedstrijdcommissaris.
  • De kosten van de wedstrijd zijn voor jezelf. Houd er rekening mee dat deze wedstrijden duurder zijn dan de wedstrijden van de NSTB.
  • Turn je in de 1e t/m 3e divisie, dan moet er een wedstrijdpaspoort worden aangevraagd. Dit zal ook door de NSTB geregeld worden maar hier zitten wel extra kosten aan verbonden. Ook zal je wedstrijdpaspoort bij je oude club vervallen.
  • Als je individueel of met een team mee wil doen aan een toernooi, houd dan goed de uiterlijke inschrijfdatum in de gaten. Dit kan per toernooi verschillen en is vaak al enkele maanden voor het toernooi plaatsvind. Ook kunnen toernooien vol raken, wees er dus op tijd bij.

Wedstrijd reglementen
Op de wedstrijden wordt geturnd volgens deze NSTB reglementen

Voor de vrouwen zijn er 6 niveaus (dames 1 t/m dames 6) en voor de heren zijn er 5 niveaus (heren 1 t/m heren 5).

Wil je een idee krijgen van het niveau van de wedstrijden? Via onderstaande links vind je voorbeeldoefeningen voor Dames 4, 5 en 6 en Heren 3, 4 en 5.


Dames 4

Dames 5


Dames 6

Heren 3


Heren 4

Heren 5

Ga voor meer informatie naar: www.nstb.nl

Vloeroefeningen Dames
Heb je nog geen vloeroefening, maar wil je er wel graag eentje kiezen? Hier hebben we verschillende oefeningen geplaatst die jij mag overnemen.

Vloeroefening 1: uitvoering

Vloeroefening 1: muziek

Vloeroefening 2: uitvoering

Vloeroefening 2: muziek

Vloeroefening 3: uitvoering

Vloeroefening 3: muziek

Vloeroefening 4: uitvoering

Vloeroefening 4: muziek