Op dit moment heeft KUNST twee hoofdtrainer en vier assistent trainers. Onze trainers stellen zich graag even aan je voor.

Marc van Beurden (hoofdtrainer)

Op 10 jarige leeftijd ben ik met turnen begonnen. Omdat mijn 3 jaar oudere broer aan turnen deed wilde ik ook. Niet wetende dat deze sport mij tot op heden nog steeds plezier, energie en uitdaging geeft. Vroeger als turner en nu als trainer.

Ik heb tot mijn 25e actief aan turnen gedaan waarvan de laatste jaren op landelijk niveau. Ik was niet alleen 5x per week in de turnzaal te vinden (ik woonde naast de gymzaal) maar je kon me ook porren voor heel veel andere sporten. Van ijshockey tot honkbal, van handbal tot voetbal. 

Kortom mijn keuze om sportleraar te worden en me aan te melden voor de Katholieke Academie voor Lichamelijke  Opvoeding te Tilburg was dan ook vanzelfsprekend.

Sinds 1991 ben ik werkzaam op het Radboud Sportcentrum en de “geboorte” van KUNST mogen meemaken als trainer. Na vele jaren ben ik nog steeds met heel veel plezier trainer van deze mooie club en mag ik wekelijks met jonge mensen de fijne kneepjes van de turnsport bijbrengen.Het geeft me een enorme voldoening om gevorderde turners en turnsters te begeleiden en te kijken wat er nog te leren, bij te schaven is. Maar ook de beginnende turner(ster) oefeningen aanleren is en blijft een uitdaging en geeft me heel veel plezier. Voor beide is het ervaren van succes en beleven van 3 dimensionale bewegingen de uitdaging. “Oefening baart KUNST “.

Jasper Schadron (hoofdtrainer)

Zes jaar oud en nog geen maand lid van AVGV (in mijn geboorteplaats Voorburg) was ik, toen de clubkampioenschappen gehouden werden. Van de 12 jongens in de vereniging deed de helft mee. Ik deed een paar koprollen, halve draai sprongetjes en een poging tot radslag in de juiste volgorde en compleet verbaasd ging ik met de verenigingsbeker naar huis! Veel verder dan dat ben ik ook niet gekomen met 1 uurtje, en 8 jaar later in een wedstrijdgroepje zelfs 2,5 uur, trainen per week. Maar nog steeds was het leuk, dus toen ik naar Nijmegen verhuisde voor studie ben ik ook direct komen turnen bij KUNST.
Wat extra meetrainen tijdens de RSC cursus werd langzamerhand steeds meer tips of een handje geven en toen de aansluitende KUNST training op donderdag naar de Ploegstraat (oude turnhal Hazenkamp) verplaatst werd, ben ik toch gewoon blijven komen. Inmiddels had ik al veel kneepjes van Marc afgekeken en ben ik met de trainersopleiding en een stage bij De Hazenkamp begonnen.
Na eerst een tijdje als vrijwilliger voor KUNST, ben ik in 2020 officieel bij het RSC in dienst gekomen. Sindsdien geven Marc en ik samen de Sportcentrum cursus en de trainingen van KUNST, hoewel ik zelf ook soms een uurtje meetrain. Ook geef ik nog steeds training bij de Hazenkamp; tieners recreatie, volwassenen met complete beginners tot circa voormalig 2e divisie en sinds zomer 2022 ook de 4e divisie wedstrijdgroep.
Nogal diverse groepen, maar het mooie aan training geven is het zien van vooruitgang. En dat kan op elk niveau. Ik vind het daarvoor belangrijk dat mensen voor hun eigen plezier komen trainen en kunnen genieten van het gave bewegen of stapjes maken richting een nieuw element. En als ik mensen daarbij met een (fysiek of mentaal) duwtje kan helpen, geeft mij dat de voldoening waarmee ik hopelijk nog jaren met deze prachtige sport vooruit kan.

Hortense Verhoeven (hulptrainer)

Mijn naam is Hortense en ik ben (ex) 1e divisie turnster bij de Hazenkamp in Nijmegen. Vanaf mijn 5e turn ik al bij de Hazenkamp en vanaf mijn 15e turn ik in de 1e divisie. Ik heb een Bachelor Artificial Intelligence in Nijmegen afgerond en ben daarna een (pre)master Bewegingswetenschappen in Amsterdam gaan doen. Ik ben nu parttime mijn scriptie aan het schrijven en parttime aan het werk als consultant bij een IT bedrijfje. In de toekomst zou ik graag iets met onderzoek en innovatie in de turnwereld gaan doen. Naast turnen beoefen ik echter ook graag andere sporten waaronder fitness, tennis en voetbal. Tijdens trainingen kun je mij alles vragen over techniek, choreografie, gymnastisch en uitstraling. Met mijn 1.55m is vangen (nog) niet mijn sterkste punt, maar een mentale helpende hand kan ik erg goed geven. Ik hoop leden net dat zetje in de rug of die ene tip te kunnen geven om zichzelf te overtreffen. Door de enthousiaste, gevarieerde groepen is de sfeer erg goed en ga ik elke keer weer met plezier naar de turnhal!

Carolina Ameling (hulptrainer)

Hallooooooooo, ik ben Carolina (26jaar) en doe mijn master gezondheidszorg psychologie hier in Nijmegen. Ik heb graag mensen om mij heen en houd verder van squashen, spelletjes spelen, plezier maken, muziek luisteren of maken op de gitaar en piano, en natuurlijk turnen.
Als kleuter stond ik overal waar het kon op de kop, sprong en klom natuurlijk ook overal op. Het was dan ook meer dan logisch dat mijn ouders mij de turnzaal in hebben gestuurd. Zo kon ik nog meer coole trucjes doen in huis. ????
Ik ben vanaf mijn 5 jaar begonnen met turnen en ben daarna vrij snel over gegaan naar wedstrijd turnen. Turnen is juist leuk omdat de uitdagingen nooit ophouden en als je een slechte dag hebt op balk dan heb je nog genoeg andere dingen om te oefenen. En natuurlijk maakte wedstrijden het nog leuker om te laten zien wat je allemaal kan. De belangrijkste wedstrijden waar ik aan meegedaan heb zijn voor mij de Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Dit heb ik tot ongeveer mijn 16e gedaan waarna ik ben gestopt omdat blessures ervoor zorgde dat ik niet meer met plezier kon turnen.
Daarna ben ik begonnen met training geven bij de wedstrijdgroep, maar later ook aan tiener- en kleutergroepen. En nu geef ik ongeveer 3 jaar training aan studenten. Dit doe ik ontzettend graag. Ik vind het belangrijk alle elementen in kleine stappen op te bouwen zodat de stap om iets moeilijk te doen niet meer zo groot is. Het verbaasd me steeds hoe snel iedereen leert, hoe gemotiveerd ze zijn en hoeveel plezier we er samen uit kunnen halen. Met wat aanmoedigingen en peptalks komen we altijd vooruit. Alles wat je NOG niet kan, KAN je leren. En ik ben zo goed als altijd in de zaal te vinden want ik turn zelf ook nog in de B groep dus je kan altijd naar me toe komen voor vragen, tips of aanmoedigingen.